Akupunktur

Jag är utbildad via AKAB i medicinsk akupunktur (västerländsk medicinsk akupunktur). Välkommen att boka en tid för konsultation och behandling. Läs igenom texten nedan för mer information runt medicinsk akupunktur. Vill du ha en mer utförlig beskrivning, gå in på länkarna under ”referens”.

Västerländsk Medicinsk Akupunktur

Den medicinska akupunkturen har sina rötter i den Traditionella Kinesiska medicinen (TCM), som är ca 4000 år gammal. Den medicinska akupunkturen utförs i smärthämmande syfte av legitimerad vårdpersonal. Akupunkturbehandlingen har god bevisad effekt på bland annat:

  • Ryggsmärta
  • Nacksmärta
  • Artros

Hur?

En akupunkturbehandling utförs med sterila engångsnålar. Varje behandlingstillfälle tar 20-40 minuter. En behandlingsserie kan variera från 4 gånger upp till 12 gånger.

Hur påverkar akupunktur smärtan?

Den västerländska medicinska akupunkturen aktiverar kroppens egna smärthämmande system. För att aktivera systemen behöver man stimulera nålen som har satts i akupunkturpunkten så att känslan av ”De Qi” uppkommer. De Qi är en känsla som kan beskrivas på olika sätt, bland annat som: ömhet, tyngd, avdomning, värk, dunkande, stöt, värme.

Under en behandling frisätts substanser som ökar blodcirkulationen, hämmar inflammatoriska processer samt aktiverar perifera och centrala smärthämmade system.

Läs mer om den medicinska, västerländska akupunkturen här.